vilový rodinný dům

Jednopatrový dům na přibližně čtvercovém půdorysu s hlavní fasádou do ulice Kollárovy. Samostatně stojící, obklopen ze tří stran zahradou. Hlavní průčelí s asymetricky umístěným rizalitem blíže levé straně se schodišťovým tělesem, s okny na úrovni mezipatra a završeným atikovou zídkou s geometrizujícím dekorem připomínajícím cimbuří se střílnami. Mělký jednoosý rizalit je na osu prolomen vysokými pravoúhlými dveřmi s vyloženou nadedveřní římsou, nad níž je pravoúhlý světlík do chodby. V nárožích je fasáda zvýrazněna v nárožích s krátkými úseky kordonových říms. Na úrovni mezipatra jsou umístěna trojkřídlá okna asymetrického členění v ploché šambráně, s parapetní římsou doplněnou motivem čabraky. Atika ve vrcholu tvoří přirozené zábradlí terasy přístupné ze zasunutého trojúhelníkového vikýře s dveřním otvorem. Část průčelí vlevo od osového rizalitu je pročleněno pouze nárožními úseky kordonové římsy s jednou symetricky umístěnou okenní osou, osazenou třemi samostatnými okenními křídly v hladké pravoúhlé šambráně. Osa je završena střešním vikýřem s ořímsováním prolomeným jedním pravoúhlým oknem v šambráně. Taktéž jednoosá širší fasáda na pravé straně je zvýrazněna momentem mělkého vysunutí okenní osy s úseky kordonové římsy . Čtyřkřídlá pravoúhlá okna jsou umístěna v hladké pravoúhlé šambráně. Ve vrcholu je vyložená pravoúhlá korunní římsa s asymetricky umístěnými pravoúhlými okosenými konzolkami, nesoucí jednostraně zvalbenou střěchu s osově umístěným širším vikýřem, prolomeným trojicí čtvercových okének s ořímsováním, pokryt sedlovou střechou. Boční průčelí je stejně jako hlavní členěno asymetricky s akcentací na jednu okenní osu s pravoúhlým oknem v šambráně, v pravé části je umístěn trojboký arkýř, prolomený dvěma pravoúhlými okny. Na osu je ve vrcholu uzavřeno nízkým vikýřem s valbičkou, prolomený třemi čtvercovými okny a završeného lichoběžníkovým štítem s plasticky zhotoveným letopočtem 1930. materiál: plná pálená cihla, tvrdá omítka, krytina - eternit