městský dům

Přízemní okapově orientovaný dům s asymetricky jednoosým rizalitem se zaobleným nárožím. Na vyšší podezdívce, vymezené profilovanou soklovou římsou. Širší přízemní levá část domu je prolomena dvěma okenními otvory, sdruženými profilovanou parapetní římsou. Okenní šambrána je tvořena návojovou římsou a geometrizující suprafenestrou s motivem zubořezu. Vchod do objektu je sitován v úzké části vpravo od hlavního rizalitu. Přísně pravoúhlé dveře jsou prosklené a doplněné světlíkem. Nad dveřmi je umístěné pravoúhlé prosklené okno, osvětlující schodišťovou halu. Rizalit je členěn pilastry s hlavicemi v průběžné obíhající fabionové korunní římse, přerušené v rizalitu prolomením jednoho pravoúhlého trojdílného okna s opakujícím se dekorem okenních šambrán přízemí. Ve vrcholu je rizalit zakončen atikovou zídkou tvaru secesního oblouku mezi dvěma nárožními pilířky. Ve štítě je prolomen vikýř s tříčtvrtěkruhovým oknem a archivoltou zdobenou plastickým vegetabilním dekorem. Střecha je klasicky sedlová. Fasáda nese fragmenty původní polychromie s motivem imitace cihelného zdiva, dále pak na zubořezech, hlavicích pilastrů a na fabionové římse. materiál: cihla, omítka, dřevo, krytina - plech