měšťanský dům

Pohledově exponovaný dvouposchoďový dům ve východní řadě ulice Vodní. Hlavní čtyřosá fasáda je v partii přízemního parteru členěna dvojdílným kovovým výkladcem s centrálně vkomponovaným pravoúhlým vchodem v rozsahu tří okenních os, ve vrcholu s jednotnou reklamní nápisovou plochou. Asymetricky v krajní ose vlevo situován prvoúhlý vchod do komunikační chodby domu s odděleným světlíkem řpibližně čtvercového tvaru. Fasáda je členěna s důrazem na trojosý rizalit, vymezený dvojicí půlkruhových tordovaných přízedních pilířů z režného zdiva a na koruně zakončených v úrovni druhého patra dvojicí štukových postav patrně Atlantů v nízkém reliéfu, podaných v profilu, kteří podpírají přibližně trojúhelníkový štít. Přízemní parter je oddělen profilovanou kordonovou římsou. Úsek mezi okny obou pater je v rámci rizalitu rozsahu tří os ve spodní části ohraničen jednotnou profilací parapetní římsy a nad okny druhého poschodí mírným vyložením štítové čáasti fasády. Výrazná vertikalita je podpořena přízedními úzkými lištami v meziokenních plochách, pokračujících v hustějším řazení v ploše rizalitu a zvlněné profilaci jeho koruny. V ploše okenních os mezi patry jsou plastické motivy čtyřcípých hvězd a v třetí ose zleva štukový reliéf vázy. Pravoúhlá obdélná okna osazena dřevěnými kastlovými konstrukcemi pravidelné trojdílné osnovy. Obdobně je osazena boční levá osa, zakončena mimo rizalit korunní profilovanou římsou, nesoucí sedlovou střechu. Původní přízemní dispozice v roce 1924 přestavěného domu, jsou dochované místnosti s klasicistními plackami. První parto bylo přeřešeno a dostavěno nové druhé poschodí. materiál: cihlové zdivo, omítky, krytina - plech