měšťanský dům

Výrazně exponovaný dvoupatrový dům v úseku východní linie Velkého náměstí s dvěma nádvorními křídly. Přízemí hlavního průčelí je zaplněno sjednocenými dvěma kovovými výkladci s vloženým pravoúhlým vchodem na nízkém soklu a ve vrcholu jednotící obdélnou nápisovou plochou. Hladká novodobá trojosá fasáda prvního a druhého patra je osazena trojdílnými kastlovými okny v sjednocující harizontální šambráně jednotící nadokenní a parapetní římsy a oddělené středovými zděnými pilířky. Ve vrcholu je zakončena podokapní korunní římsou, nesoucí nízkou sedlovou střechu s hřebenem podíl domovní linie. Přízemí nese stopy po zaslepeném loubí o dvou polích valenných kleneb s lunetami, následované prostorem původně široké síně s valennou klenbou na výsečích. Zbývající prostory přízemí jsou zaklenuty obdobně. V zadním traktunádvorního křídla je vyvinuto polopatro s plochým dřevěným stropem. Dlouhé nádvorní křídlo je ve vnitřní dispozici zaklenuto také převážně valeně. Zbývající prostory pater jsou převážně plochostropé z pozdějších období, především 19. a 20. století.