měšťanský dům

Dvouposchoďový dvojkřídlý dům původně dvouosý byl připojením poloviny hmoty sousedního domu rozšířen na trojosou fasádu. Ta je členěna v přízemním parteru otevřeným třemi arkádami loubí sklenutým třemi poli valených kleneb na výsečích. Obdobně je zaklenuta vnitřní přízemní dispozice přední části domu, místy dokonce s vytaženými hřebínky. Přibližně do středu vložená chodba, dříve průjezd , je zaklenuta valenou klenbou na rozbíhavých trojúhelných výsečích s vytaženými hřebínky. Vpravo od chodby s umístěným tělesem dvojramenného schodiště. V prvním patře schodišťová síň s trámovým stropem. Některé místnosti jsou s valenými klenbami na styčných trojúhelných výsečích , v dvorním vpravo umístěném jednoposchoďovém křídle plochostropé místnosti.Hlavní trojosá fasáda do náměstí je členěna v přízemí předsazenými čtyřbokými přízedními pilastry s ostrou šikminou, které bez přerušení pokračují jako přízední pilastry vysokého řádu s profilací rovného překladu plintu, kladí a hlavice v původní úrovni jednopartového domu. V souvislosti s dostavbou druhého patra zvednuta a protažena profilace pilastrů s navazující nízkou profilací korunní římsy. Pravoúhlá obdélná okna v úrovni prvního patra širšího rozponu, jsou osazena v plošně profilovaných šambránách s profilací segmentového frontonu nadokenní římsy. V partii druhého patra tvarově modifikovaného trojúhelného frontonu. Okenní dřevěné konstrukce oken s pevným poutcem šestidílné kvadratické osnovy. Objekt je kryt dvojicí sedlových střech vertikálně řazených kolmo k linii fronty náměstí, krytých pálenou krytinou. materiál: smíšené zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška