měšťanský dům

Jednoposchoďový dům s původně vysokou atikovou zdí v západní čáře ulice Moravcovy. Hladká fasáda v mírně svažitém terénu umístěné stavby je členěna v přízemí třemi, v prvním patře pak čtyřmi okenními osami nerovnoměrného rozestupu. Plasticky je zdůrazněna pouze vyloženou profilací kordonové a korunní římsy, doplněna o hladké plošné okenní šambrány a ostění průjezdu. Přízemí je členěno pohledově vlevo umístěným pravoúhlým průjezdem segmentového zaklenutí v úrovni dvou okenních os prvního patra, osazeném dřevěnou dvoukřídlou konstrukcí s pevným poutcem začleněné partie světlíku pravidelné kvadratické osnovy v nadsvětlíku v podobě modifikované zjednodušené podoby slunce. Dvě okenní osy jsou řešeny dvěma malými přibližně čtvercovými sklepními okénky dvoukřídlé konstrukce šestidílné osnovy a vysokými pravoúhlými obdélnými okenními otvory s osazenou dřevěnou dvoukřídlou konstrukcí s pevným poutcem osmidílné kvadratické osnovy. Okna jsou osazena novodobou venkovní kovanou mříží s jednoduchou osnovou svislic a trojicí příčných vazebných prutů s ozdobným kováním úchytů mříže do ostění. Okna prvního patra zachovávají členění ostění i okenních konstrukcí přízemí. Fasáda je v zóně půdního polopatra pročleněna čtveřicí malých čtvercových okének bez šambrány hluboké špalety. Součástí fasády jsou postranní okapové svody s rezervoáry na korunně. Objekt je kryt šikminou pultové střechy se sklonem směrem do dvora. Pohledově vlevo umístěný průjezd do dvora je zaklenut valenně na výsečích. Dispozice přízemí a částečně i středové části prvního patra si dochovala barokní valené klenby na výsečích s v zadní části přiléhajícím tělesem barokního dvojramenného vřetenového schodiště. Zbývající místnosti prvního patra jsou plochostropé. V nízkém suterénu se dochoval sklep s kamennou valenou klenbou. Celkově je objekt dvojkřídlý.