měšťanský dům

Původně jednoposchoďový dům s půdním polopatrem složitějšího dispozičního vývoje. Dvoukřídlý objekt při ulici Kovářské je prodloužen navazujícím trojkřídlým objektem do ulice Jánské. Hlavní průčelí směřuje do ulice Kovářské je oproti fasády do ulice Jánské zdůrazněno půdním polopatrem. Fasáda je členěna v přízemí částečnou bosáží ploch mezi sekundárně novodobě upravenými obchodními prostorami s výkladci, vchody a hlavním pravoúhlým vchodem, ústícím do centrálně osově vedené komunikace průchozí chodby. Nad rovným překladem a kordonou lištou je hladká fasáda prvního patra členěna zjednodušenou starší fasádou v pododbě hustě řazených lizénových rámů se třemi pravidelně řazenými okenními osami. Na úrovni půdního polopatra jsou pouze dvě čtvercová okna bez šambrán se středovým zaslepeným. Ve vrcholu je pak zakončena podokapovou římsou, nesoucí dvojici sedlových střech s hřebenem kolmo k ulici Kovářské. Přízemí přední části domu s chodbou si zachovalo původní valené zaklenutí na pětibokých styčných výsečích. V přízemí je osazen portál vstupu ke sklepnímu schodišti s letopočtem 1755. Obdobné zaklenutí se uplatňuje také v rámci prvního patra. Objekt navazující s fasádou do ulice Jánské je pozdně barokní a klasicistní čtyřosou fasádou, zvýšenou později o půdní polopatro. Vnitřní dispozice plochostropých místností byla do značné míry v průběhu 19. stol. a později přeřešena.