venkovský dům

Původně roubená hospoda byla na konci 18. století postavena jako zděná, přízemní, s pozdější přístavbou zděné vinopalny k severnímu štítu. Obě části jsou omítané, bílené, kryté sedlovými střechami o nestejné úrovni hřebenů. Objekt vinopalny je typickou výrobní stavbou z první poloviny 19. století, kdy tyto provozy byly klenuté (valená klenba s mírným segmentem) a opatřeny mohutnými zděnými komíny. Jeden takový komín na objektu vinopalny zůstal, druhý byl zbořen a na klenbě zůstal jeho základ. Vazby obou střech jsou stolicové, u vinopalny, kdy klenba bránila příčnému propojení pozednic, jsou pozednice propojeny ocelovými táhly pronikajícími klenbou. Krytina původně šindel, nyní lepenka. Štíty jsou bedněné. Stropy bývalé hospody jsou trámové, u vinopalny zmíněná klenba.