zámek č.p.1

Volně stojící bloková, téměř čtvercová jednopatrová stavba, zděná z kamene a cihel, omítaná (nátěr růžový s bílými doplňky). Dispozice nepravidelná, převážně třítraktová. Exteriér: Přízemí skarpovitě dolů se rozšiřující, s páskovou rustikou, profilovaná mezipatrová římsa, do bohatě profilované podstřešní římsy s hladkým vlysem vloženy konzolky trojúhelníkového tvaru. Okna dvojitá, šestitabulková, zapuštěná, v přízemí v nadpraží s naznačenými klenáky, v patře s profilovanými šambránami s ušima a bosovanými hlavními klenáky, podokenní výplně a samostatně profilované římsy, nadokenní římsy profilované, uprostřed segmentově vzepjaté. Severní průčelí: čtyřosé, 3. osu tvoří silně vystupující rizalit s arkádovou podsíní: nároží rizalitu s rustikovými lisenami, v přízemí v čele půlkruhová arkáda s profilovanou archivoltou s trojicí bosovaných klenáků ve vrcholu a náběžními římsami se zavěšenými čabrakami. Boky rizalitu též jednoosé, na levém, v přízemí půlkruhová arkáda s hladkou šambránou, levý bok v přízemí neobsazen. Na rizalitu štít dvoupatrový, členěný římsami a na bocích volutami ze širokých pásků, na střední římse na bocích obelisky, v horní ukončující římse vložena šestiboká oplechovaná lucerna se stanovou stříškou. Ve štítě dále sdružené okénko se středním toskánským polosloupkem, profilované archivolty s náběžními římsami a hlavním klenákem, nahoře kruhový otvor s hladkou šambránou. Západní průčelí: šestiosé, sokl neomítaný, ze spárovaného kamene, okna lehce seskupena do dvojic. V přízemí vlevo rustikovaná lisena, 1. a 5. horní část 2. osy zaslepená, v patře zaslepená 5. a 6. osa. Uprostřed nad mezipatrovou římsou drobný štítek s prvorepublikovým státním znakem. Jižní průčelí: pětiosé, 1. a 2. osu přízemí tvoří úzká třítabulková okna stažená k sobě. Východní průčelí: pětiosé, v přízemí 1. osa neobsazena, ve 3. ose dveře s profilovanými výplněmi s ušima. Střecha: kryta falcovaným měděným plechem, na rizalitu sedlová, na hlavní hmotě stanová s téměř vodorovně seříznutou horní částí, ohrazenou nízkým kovovým ozdobným zábradlím. Komíny z režných cihel.