měšťanský dům

Výrazný jednopatrový dům s půdním polopatrem. Hladká trojosá fasáda je v přízemí členěna v pohledově pravé krajní ose otevřeným praoúhlým vchodem segmentového zaklenutí, osazeným pískovcovým ostěním s odrazníky, konzolkami a klenákem. Dvě zbývající osy byly osazeny novodobými okny pohledově vlevo trojdílného a ve středu dvojdílného členění. Odsazená linie prvního patra je osazena pravoúhlými kastlovými dvoukřídlými okenními konstrukcemi s pevným poutcem čtyřdílného členění. Hladké plošně profilované šambrány s uchy a kapkami jsou doplněny nadokenní vyloženou rovnou římsou s dosedajícími šambránami oken půdního polopatra čtvercové okenní konstrukce dvoukřídlé dvoudílné osnovy. Původně pod okny prvního patra vlys se zrcadly. Vrcholová profilovaná korunní římsa nese nízkou sedlovou střechu s hřebenovým štítem souběžným s uliční čárou. Vnitřní dispozice přízemí vykazuje barokní stavební zásahy v dochovaných raně barokních klenbách i v zadní části s přiléhajícím dvouramenným schodištěm. Zbývající prostory přízemí i dispozice prvního patra je plochostropá. Do prostoru malého obdélného dvora se otevírá v prvním patře pavlač na traversách. K nádvorní části domu je připojeno obdélné jednopatrové křídlo dále pak přízemní plochostropou dispozicí, v zadní části s dřevěným plochým záklopkovým stropem.