měšťanský dům

V sousedství býv. židovské radnice umístěný jednopatrový dvoukřídlý dům s půdním polopatrem v západní čáře ulice Moravcovy. Hladká poněkud deformovaná fasáda je členěna přízemním soklem s malým čtvercovým okénkem suterénu a vysokým lizénovým rámem celé fasády ve spodní části otevřeným s vloženou kordonovou neprofilovanou římsou a ve vrcholu zakončenou hladkou fabionovou korunní římsou s trojúhelným ořímsovaným štítem funkce vikýře. Disproporce fasády je vyvolána přeřešením partie přízemí umístěním těsněji řazených pravoúhlých okenních otvorů s dvoukřídlou okenní dřevěnou konstrukcí dvojdílné osnovy a osazených venkovní okenní novodobou kovanou mříží kvadratické osnovy. Pohledově v pravé krajní ose je proražen pravoúhlý průjezd segmentového zaklenutí plošného ostění s osazenou dvoukřídlou dveřní konstrukcí vrat z masivu s dvojicí průhledů. Disproporce v zóně oken prvního patra je vyvolána rozšířením pravoúhlého okenního otvoru v pohledově pravé krajní ose a osazením trojkřídlého okna pevného poutce šestidílné osnovy. Zbývající dvě obdélná okna jsou osazena dřevěnou dvoukřídlou kastlovou okenní konstrukcí s pevným poutce trojdílné osnovy. Okenní otvory prvého patra doplňují plošné hladké okenní šambrány, přičemž ve spodní části příléhající kordonová římsa plní funkci parapetní římsy. Úroveň půdního polopatra je členěna nízkými výrazně obdélnými okny s dvoukřídlou okenní konstrukcí dvoudílné osnovy. V přízemí se dochovala téměř kompletní dispozice místností s valenými klenbami na trojúhelných výsečích. Dispozice prvního patra je vesměs plochostropá. Objekt je završen sedlovou střechou s linií hřebene souvisle s uliční čarou.