měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům v západní uliční čáře Riegrova náměstí. Hlavní fasáda o čtyřech okenních osách je v přízemí členěna pravoúhlým vchodem segmentového zaklenutí s pískovcovým ostěním na úrovni druhé okenní osy pohledově zleva. Ostění sestává z pilířů nesoucích obloukový překlad s dvojicí cviklů v supraportě, sjednocených hlavním klenákem. Nad rovným překladem je vyložena rovná profilovaná římsa s dvojicí volutových křídel a centrálně umístěné váze v profilu. Původní dvoukřídlá dveřní konstrukce je doplněna v partii světlíku osazenou kovanou rozvilinovou mříží. V levé krajní ose je menší výkladec se zakomponovaným pravoúhlým vchodem do provozovny. V šíři dvou okenních os pohledově z pravé strany je dvoudílný jednotný výkladec s vloženým pravoúhlým vchodem. Oba výkladce mají jednotící nadokenní reklamní nápisovou plochu. Hladká fasáda s přízemním kamenným nesouvislým soklem je členěna dále úzkou kordonovou římsou a ve vrcholu završena profilovanou korunní římsou. Zóna pravoúhlých okenních otvorů prvního patra je osazena dřevěnými kastlovými dvoukřídlými okny s pevným poutcem klasické trojdílné osnovy. Hladká fasída je v zóně oken pročleněna meziokenními vpadlými poli. Nad okny v části střešního polopatra jsou proražena malá kruhová okna. Objekt je završen sedlovou střechou s štítovým hřebenem podél uliční čáry. Hlavní vstup ústí do původního průjezdu s valenou ztlačenou klenbou na styčnýc pětibokých lunetách. Místnosti vpravo a vlevo od průjezdu jsou zaklenuty obdobným způsobem, v zadní části domu pak s plochými stropy. V zadní části dispozice přízemí po pravé straně se nachází těleso dvouramenného schodiště s patrnou novodobou úpravou. Dispozice prvního patra jsou vesměs plochostropé.