měšťanský dům

Výrazně orientovaný dům při vidlici ulic Křižné a Dobrovského. Původně přízemní dům s půdním polopatrem a atikovým štítem hlavní fasády do ulice Křižné. Hlavní hladká fasáda je podobně jako sousední dům členěna výraznou atikovou zdí s profilovanou korunní římsou. Trojosá fasáda se v přízemí otevírá ve střední ose pravoúhlým dveřním otvorem s pískovcovým ostěním, osazeným dvoukřídlou dveřní konstrukcí z masivu. Pravoúhlé okenní otvory jsou osazeny dřevěnými kastlovými okenními konstrukcemi šestidílné osnovy s pevným poutcem. Boční fasáda do ulice Dobrovského je členěna pěti okenními osami nepravidelného rozestupu s obdobnými okenními konstrukcemi přízemí jako na hlavní fasádě. Na úrovni prvního patra je vlastní střešní sedlová konstrukce s hřebenem vedeným souběžně s ulicí Dobrovského. Střešní prostory jsou osvětleny pěti vikýři s menšími obdélnými okny kastlového typu šestidílné osnovy, ve vrcholu se sedlovými stříškami na hraně zvalbenými. Dům má pravděpodobně původní komínová tělesa.