měšťanský dům

Výrazně exponovaný dvouposchoďový dům v prostoru Vodní ulice s dominantní secesní fasádou z období kolem 1905. Průčelí je v prostoru přízemního obchodního parteru kryto jednotným několikadílným dřevěným výkladcem se dvěma pravoúhlými vstupy do obchodních prostor a asymetricky vlevo umístěným širším vchodem do komunikační průchozí chodby domu. Výkladec je sjednocen jednotnou reklamní nápisovou plochou a vysunut před líci stěny. Fasáda v partii obou pater vykazuje v členění přeřešení původní fasády prvního původního patra o čtyřech okenních osách, doplněné nástavbou druhého patra s polopatre a podkrovními prostorami s výrazným trojdílným segmentovým oknem, ve vrcholu s pilíířovou parapetní atikovou zídkou s kovovými úseky zábradlí. Pravoúhlá obdélná okna v mělké profilované lištové šambráně s parapete a trojúhelným frontonem jeou rámována lizénovými rámy s rustikou. V horní části fasády převládá vertikalita s gradací dvojice středních okenních os a středového prostoru a plastickou štukovou výzdobou, vrcholící v partii trojdílného okna podkroví s litinovým balkonem a včleněných dveří. Původní dvě pole loubí s dochovanou valennou klenbou na výsečích. Přízemní dispozice se skládá z vlevo vložené síně původního mázhausu s půlvalenou klenbou na trojúhelných výsečích a vzadu umístěného novodobého dvojramenného schodiště. Ostatní prostory přízemí jsou zaklenuty obdobně. Obě patra byla výrazně přeřešena v období secesní přestavby s plochými stropy. Nejhodnotnější součástí jsou sklepní prostory s valennou kamennou klenbou. materiál: smíšené zdivo, omítky, krytina - plech