měšťanský dům

Na původní parcele gotického založení umístěný jednoposchoďový dům. Hlavní trojosá fasáda s orientací do ulice Kovářské je členěna v přízemí pravoúhlými obdélnými původně okenními otvory, se stávající úpravou na výkladce v přízemí umístěných obchodních prostor. Ve středové ose je objekt přístupný obdélným pravoúhlým otvorem dveří s osazenou dvoukřídlou dveřní konstrukcí s pevným poutcem. Hladká fasáda přízemí je od partie prvního patra oddělena kordonovou římsou. Původní nepříliš vysoké první patro, vzhledem k okolní výšce zástavby, je na třech osách otevřeno pravoúhlými obdélnými okny mělké plošně profilované šambrány bez parapetní římsy s odsazenou dvakrát zalomenou profilovanou nadokenní římsou zavěšenou na výrazném klenáku. Na všech třech okenních osách osazena dvoukřídlá kastlová okna pevného příčníku s čtyřdílnou konstrukcí. Ve vrcholu je hladká fasáda zakončena vyloženou profilovanou korunní římsou nad rovným překladem. Objekt je završen sedlovou střechou s hřebenem souvisle s uliční čárou. Vnitřní dispozice domu je určena v přízemí na střed orientovanou průchozí chodbou s valeným zaklenutím na styčných výsečích . Místnosti přízemí si uchovaly obdobné zaklenutí. V centrální části domu je umístěno těleso dvojramenného vřetenového schodiště s křížovými klenbičkami nad podestou. Místnosti prvního patra jsou výhradně plochostropé. Směrem do dvora se dochovala původní dřevěná pavlač.