měšťanský dům

Výrazně exponovaný dvouposchoďový dům ve východní linii strany Velkého náměstí. Přízemí zaujímá otevřené loubí o dvou klenebníh polích valeného zaklenutí na trojúhelných výsečích. V čelní části průčelí jsou k pilířům oblouků přisazeny zděné čtyřboké přípory pilířů s pálenou krytinou na koruně. Jednotná čtyřosá fasáda prvního a druhého patra je členěna pěti přízedními pilastry vysokého řádu s patkami na masivních zavěšených konzolách a s hlavicemi ve vrcholu, nesoucími rovný překlad s nízkou podokapní římsou. Pravoúhlé okenní šambrány doplňují rovné parapetní desky a v prvním patře i odsazené rovné nadokenní římsy. Ve vrcholu je fronta malých obdélných oken půdního polopatra. Osazena jsou dřevěná kastlová dvoukřídlá okna šestidílné osnovy s pevným příčníkem. V ploše mezi konzolami pilastrů středových dvou os jsou osazeny reliéfní kamenné medailony, v prvním patře pak mezi okny středových os v ploše stěny mělká nika segmentového zaklenutí se sochou P. Marie. Objekt si uchoval původní členění přízemku s valenými klenbami na výsečích. Prostory prvního patra jsou vesměs plochostropé. Nejstarší část objektu, tedy sklepní prostory jsou zaklenuty kamennou valenou klenbou.