socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Kamenná socha světce, umístěná původně v ohrádce, z níž zbyly jen čtyři hranolové pilířky. Před sochou jsou tři vpřed vyklenuté stupně. Socha stojí na ozdobném podstavci. Podstavec má dvoukřídlý sokl se zhruba oválným jádrem. Na soklu stojí pilíř podobného půdorysu s volutovými motivy po stranách. Boky pilíře jsou zdobeny rokajemi a festony. Uprostřed čelní stěny podstavce je rokajová kartuš. V kartuši je nízký reliéf, zobrazující P. Marii zjevující se Janu Nepomuckému. (Vlevo klečí Jan Nepomucký, před ním na třech stupních je krucifix. Nad krucifixem je svatozář s oválným medailonem rámujícím polofiguru P. Marie s dítětem. Jan Nepomucký má pravou ruku na prsou, levou ruku vztahuje k Marii. V pozadí je znázorněna záclona). Nad reliéfem je závěs na věčné světlo. Podstavec je ukončen profilovanou vzdutou římsou. Podnož sochy tvoří mračna se třemi andílky. Světec, oděný v ozdobné kněžském šatě, stojí s tělem stočeným doleva a s hlavou zvrácenou vzad. V pravé ruce drží biret. Levá vztyčená ruka s krucifixem. Na podstavci vpředu je vysekáno datum "17-63".