krucifix

Hranolový sokl osazen na jednostupňové podnoži. Na jeho čelní straně dnes téměř nečitelný nápis: SVB/ PRAESIDIO/ CRVCIS FE/ LIX SOMNVS/ SEPVLTISI. Na bočních stranách zvlněné voluty s poškozenou reliéfní výzdobou. Na straně zadní dnes nečitelný letopočet 1835. Sokl završuje profilovaná římsa, na ní pylon, dosedající na malý soklík s rytým obdélným rámem na čelní straně a flankovaný po stranách volutami. Pylon členěn na čelní a bočních stranách dnes těžko zřetelnými rytými rámy s ujmutými rohy. Zakončen profilovanou římsou, na ní kříž s rameny ukončenými ve tvaru liliového květu. Kristus s hlavou skloněnou k pravému rameni má bederní roušku uvázanou na levém boku, žebra zřetelně vystouplá. Paže v téměř horizontální poloze, nad hlavou nápisová deska INRI. Materiál: kámen Rozměry: sokl - 168 x 80 x 80 cm; pylon - 150 x 50 x 55 cm