socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtyřbokém podstavci s volutovými náběhy s podnoží a s vysazenou profilovanou římsou je umístěna socha svatého Jana Nepomuckého v mírně nadživotní velikosti. Podstavec se skulpturou obehnán čtyřbokou reliéfně střídmě zdobenou kamennou balustrádou s oválnými okénky. Balustrádu dotváří profilované madlo. Na přední straně těla soklu se nachází kartuše zdobená rokajovými motivy bez čitelného nápisu. Na zadní straně soklu nápis s letopočtem: OBNOVEN 1879 Světec je znázorněn v obvyklém ikonografickém schématu v kontrapostu s vahou na levé noze, oděn v kanovnické roucho – mozzeta, rocheta, klerika s biretem v pravé ruce. Levá ruka drží krucifix, lehce opřený o levé rameno. Kolem hlavy pozlacená svatozář s pěti hvězdami. Materiál: kámen – pískovec