kaplička

Na návrší na okraji obce ve směru na obec Lísky je umístěna v sousedství vzrostlých lip kaplička, zasvěcená sv. Anně. Drobná církevní stavba na obdélném půdorysu s rovným závěrem. Hladá fasáda je v průčelí členěna nárožními pilastry, nesoucí profilovanou oběžnou korunní podokapní římsu, na třech zbývajících stranách redukovanou na fabionovou. Nad korunní římsou je atikový ořímsovaný štít, ve vrcholu přerušený a osazený obdélným ve vrcholu konvexně profilovaným kamenem se sekaným letopočtem 1889 a reliéfem v kruhové kartuši s iniciálami L P ?. V halvním průčelí je proražen pravoúhlý vchod se segmentovým záklenkem s osazenými dvoukřídlými dveřmi. Nad dveřním otvorem je umístěn rozeklaný profilovaný fronton. Boční stěny jsou bez oken. Stavba je kryta sedlovou střechou nad závěrem zvalbenou s pálenou krytinou. Vnitřní prostor kaple je zaklenut valenou klenbou a vybaven oltářní zděnou obdélnou menzou oltáře. Prostor kolem kaple je upraven izolací z loženého hrubě opracovaného kamene v cementovém lůžku. rozměry: cca 2.1,7m, výška 3,5m materiál: smíšené zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška, hladká omítka