venkovská usedlost

Obdélná zděná omítnutá budova, orientovaná ve směru jihovýchod - severozápad, s podklenutým patrovým vstupním rizalitem na severovýchodě. Levá tj. jihovýchodní část budovy je obytná, pravá severozápadní je hospodářská. Hlavní severovýchodní průčelí má v obytném křídle dvě okna, uprostřed sedlový portálek zakrytý vstupním rizalitem a vpravo nepravidelně rozmístěná okna a portálky do komor a chlévů. Jeden z portálků hospodářské části je rovněž sedlový. Přízemí vstupního rizalitu tvoří předsunutá síň se třemi hranolovými ořímsovanými pilíři překlenutými stlačenými oblouky a dvěma poli plackové klenby s pasy. Patro vstupního rizalitu má dvě okenní osy. Jihovýchodní fasáda a zadní fasáda obytné části mají po třech oknech. Fasády jsou zdobeny bosážemi, nadokenními rozetami, pásy prstenců a střapci. Ve štítech jsou půlkruhové světlíky. Střecha budovy je valbová, nad rizalitem sedlová.