socha sv. Jana Nepomuckého

Při hlavní silnici na náměstí v obci umístěná socha sv. Jana Nepomuckého. Na izolovaném základu na podestě přibližně čtvercového půdorysu o dvou schodiťových stupních v okrsku, obehnaném zídkou s nárožních a středových pilířků a balustrových kuželek, je na střed posazen výškově odstupňovaný sokl. Hranolový podstavec s vyloženými postranními křídly je členěn profilovanou patou, středovou částí s hladkými poli a profilovanými postranními volutami a vyloženou korunní římsou. Na nízké podnoži ve středu je umístěna socha světce, po stranách na římse doplněna figurkami putti. Pravý putti nese symbol kříže, levý pak odvrácen od světce biret. Světec v mírně podživotní velikosti v ustáleném ikonografickém pojetí oděn v kanovnické roucho nese ve vztyčené pravici kříža podél těla spuštěná levice drží biret. Mírný kontrapost je zvýrazněn mírným natočením pravého ramene horní poloviny těla, přitom světcův pohled v mírném záklonu padá na symbol kříže. Hlava řídkých vlasů, plnovousu je doplněna hvězdnou svatozáří. Sokl nenese nápisovou kartuš ani rytý letopočet. rozměry: cca 3.3m, výška 4,5 - 5m materiál: kámen - pískovec