boží muka

V polích za obcí, v části zvané Mezicestí, je na mírné vyvýšenině umístěna čtyřboká pilířová zděná boží muka. Objekt drobné architektury je umístěn na izolovaném základě. Jednotlivé strany jsou hladké v horní třetině doplněné oběžnou kordonovou lištou, nad níž jsou jednotlivé strany pročleněny mělkými nikami se záklenky. Na severozápadní straně je nika opatřena prosklenými dvířky a malou soškou sv. Anny. Stojící figurka v mnišské kutně, přepásané provazem hnědé barvy, drží pravou rukou na boku dítě a v levé okvětí lilie. Na bednění niky je ve vrcholu malý vyrezávaný profil latinského kříže. Ve vrcholu je vyložená profilovaná korunní římsa, nesoucí stanovou střechu, krytou pálenou bobrovkou. Ve vrcholu je pak kovový latinský kříž se čtveřicí paprsků v křížení. materiál: cihlové zdivo, krytina - pálená bobrovka, kov rozměry: základna cca 0,45. 0,45m, výška 3,5m