sloup se sochou Panny Marie s Ježíškem

Na třístupňové podnoži čtyřboký sokl, uprostřed konvexně tvarovaný a zakončený římsou. Sokl na čelní straně zdobí v rytém rámu reliéf sv. Floriána, který drží v pravici nádobu, z níž lije vodu na hořící budovu, v levici pak praporec. Světec je oděn ve vojenské suknici, na hlavě, nakloněné mírně doprava, má přilbu. Ostatní strany soklu nesou ryté rámy kasulového tvaru, pod rámem na zadní straně vyrytý letopočet 1760 zvýrazněný hnědou barvou. Na sokl nasedá sloup s horní částí ukončenou prstencem, na něm socha Panny Marie s Ježíškem. Madona má pravou nohu výrazně v koleně pokrčenou, náznak esovitého prohnutí těla kompozici oživuje. V levici drží Ježíška, pravici natahuje mírně dopředu. Ježíšek s pozlacenou kovovou gloriolou na hlavě v diagonální poloze, svou pravici má položenou na Mariině hrudi, v levici drží symbolické jablko (Kristus jako druhý Adam). Materiál: kámen Rozměry: sokl - 160 x 76 x 76 cm; reliéf sv. Floriána 57 x 39 x 8 cm; sloup vysoký 143 cm