výklenková kaplička

Objekt poklony nad obcí Roštění v blízkosti vzrostlého stromu na půdorysu obdelníka je opatřen hladkou fasádou bez profilace. Betonový izolační základ v šířce cca 20cm po obvodu stavby. Zděná poklona je opatřena přízemním soklem z kladených glazovaných obdélných kachlí hnědého odstínu o výšce cca 30cm. Na čelní straně je pročleněna hlubokou nikou se segmentovým záklenkem s novodobým obrazem Božského srdce Páně, krytý dřevěnou okenní výplní kvadratické osmidílné osnovy. Na líci je osazena v pevné liště kovová mříž klasicky svislých kovových prutů kruhového profilu se dvěma vodorovnými lištovými poutci. Drobnou architekturu ukončuje nad nízkou fabionovou římsou šikmina střechy, kryté eternitem. rozměry: cca 1,57 . 1,18m, výška cca 2,5m materiál: cihlové zdivo, beton, vápenné omítky, glazovaná kachle, krytina - eternit