hrobka Josefy a Josefa Siříšťových

Na hrobovém místě III/530 je umístěna podzemní hrobka se stélovým figurálním náhrobníkem, vše z hořického pískovce. Rám hrobky 228x128 cm s okosením hrany, na něm krycí deska s oble zdviženým profilem a s čtyřmi kovovými kruhy, na povrchu jemně vtesaný kříž. Za hrobkou stélový sokl 62x114 cm v. 133 cm s bohatě profilovanou lištou na spodní části a jemně profilovanou krycí deskou. Před soklem deska s rámem s uchy a nízkým volutovým nástavcem, v ní vsazená novodobá černá hladká deska (opaxit?) s vtesaným nápisem: JOSEFA SIŘIŠŤOVÁ/ *18. července 1836 + 7. května 1906./ JOSEF SIŘIŠTĚ/ ŘÍDÍCÍ UČITEL V:V:/ + 4. května 1914 v 85. r.v.s.//. Na soklu plastika truchlící ženy na skalnaté podnoži, z níž vyrůstá skalka s dvěma piniovými výhony. na skalce kříž z kulatiny (!) s realisticky podanou březovou kůrou a letokruhy na řezu. Prostovlasá mladá stojící žena oděná v dlouhém plášti přehozeném přes ramena se opírá o kříž, pravou ruku přes příčku kříže, levici na stojině.