kostel sv. Prokopa

Roubený kostelík tzv. bojkovského typu umístěný na novodobé kamenné podezdívce má tradiční dispozici dle požadavků východního ritu sestávající z rovně ukončeného presbytáře, širší chrámové lodi pro muže a tzv. babince pro ženy. Výška jednotlivých částí se od západu k východu snižuje. Nad babincem je vztyčena hranolová věž ukončená dvojicí říms, mezi nimiž jsou prosklené půlkruhově ukončené otvory. Každý prostor (včetně věže) je zastřešen samostatnou pyramidální střechou završenou odstupněnou cibulovou bání s měděnými makovicemi ve vrcholu. Kolem kostela obíhá krytý otevřený ochoz (tzv. náspa) se stříškou podepřenou ornamentálně vyřezávanými sloupky (s výjimkou presbytáře, kde sloupky nejsou). Všechny střechy i plášť kostela a věže jsou kryté šindelem. Loď je nad stříškou náspy osvětlena z každé strany dvojicí oken s trojlistými záklenky a dále dvěma drobnými okénky ve spodní části, presbytář má ze všech tří stran po jednom okně nad stříškou náspy i ve spodní části.