hrob Jána Ušiaka a jeho tří druhů

Hrob poručíka Jána Ušiaka (velitele 1. čs. partyzánské brigády Jana Žižky) a jeho tří druhů je vzhledem k původní podobě nově upraven. Hrob rámovaný obrubníkem z žulových kvádrů, v zadní části přechází v nízkou zídku ve středu s osazenou plastikou skály. Uprostřed plastiky postříbřený znak - pod pěticípou hvězdou s kladivenm a srpem dva zkřížené samopaly na lipových větévkách, pod nimi nápisová páska: Čs. partyzán/ 1. čs. brig. Jana Žižky. V přední části náhrobku umístěny bronzové pamětní desky na sešikmených betonových podstavcích. Zleva - pamětní deska s textem: Zde odpočívá velitel/ I. československé/ partyzánské brigády/ Jana Žižky/ Poručík/ Ján/ Ušiak/ Narozen 4. 10. 1914/ Padl 3. 11. 1944. Nad pamětní deskou Ušiaka deska s nápisem: Beskydské lesy šuměly Vám stále/ když fašistické vetřelce jste bili/ beskydské lesy nechť Vám šumí dále/ neb padli jste/ by jiní žili. Vedle větší desky Jána Ušiaka tři menší: 1) Neznámý partyzán 2) Jefim/ Andrejevič/ Pugačev/ Narozen 1908/ Padl 2. 5. 1945 3) Neznámý partyzán. V rozích desk pěticípé hvězdy.