litinový kříž

Jednoduchý litinový kříž černě natřený s litinovým podstavcem, jehož čtyři strany nesou reliéfní nápisy. Podstavec se skládá z jednoduchého nízkého soklu, polygonální střední části, stupňovité římsy a nízkého nástavce, do něhož je zapuštěn vlastní kříž. Stěny podstavce mají podobu obdélných rámů, vyplněných nápisovými deskami. Plochu nad deskami pokrývá plasticky provedená novogotická ornamentika (slepá kružba s motivy jeptišek). Podřímsí podstavce je dekorováno vlysem (přetínavé pruty vytvářející motiv kosočtverců). Jednoduchou lípanou kružbou jsou zdobena také ramena kříže, na kterém je přibit štíhlý, jemně modelovaný, zlacený korpus s rouškou vytvářející uzel a závěs při pravém boku. Nad hlavou Krista je upevněna tabulka se zkratkou INRI.