kaple sv. Jana Křtitele

Zděná omítaná kaple z 1. poloviny 19. století je obdélného půdorysu a nachází se cca 2 km severně od obce na kopci "Na stražišti" ve svažitém terénu severovýchodně od studánky Strážišťského pramene objeveného v roce 1673. Kaple je zasvěcena sv. Janu Křtiteli. Severozápadní a jihovýchodní boční strany kaple jsou prolomeny po jednom pravoúhlém vchodu a obloukovém oknu v hluboké špaletě. Nároží jihozápadního průčelí jsou ve svažitém terénu zpevněny pilíři. Průčelí je jednoosé, v přízemí se nachází segmentový vchod do suterénu, nad ním je v ose prolomeno segmentové okno s kovanou mříží v hluboké špaletě. Trojúhelníkový štít je bedněný, svisle šalovaný. Trojúhelníkový štít severovýchodního průčelí je zděný, prolomený jedním segmentovým oknem s kovanou mříží v hluboké špaletě. Na sedlové střeše je umístěn hranolový sanktusník s jehlancovou oplechovanou věžičkou. V roce 1988 kaple opravena a doplněna některými novodobými detaily - mříže, dřevěné stříšky nad vchody. Uvnitř se nachází nový strop z prken. Na nárožním pilíři na Z straně byla dříve umístěna obdélná kamenná deska s reliéfním křížem. V současné době se na daném místně nenachází.