kostel sv. Mikuláše

Orientovaná roubená stavba na kamenném soklu, s rovně ukončeným presbytářem a téměř čtvercovou lodí. Stěny jsou z vnější strany opláštěné dřevěnými deskami spojenými lištami a prolomené v lodi z každé strany jedním oknem ve žlutě natřeném vyřezávaném rámu. Obdobné okno se nachází rovněž v sakristii, která přiléhá k presbytáři z evangelijní strany a odtud je rovněž přístupná dveřmi v podobném vyřezávaném rámu. Dvouhřebenová střecha je krytá šindelem, nad hlavním vstupem se na hřebeni tyčí hranolová věž obložená deskami a završená jehlancovou střechou krytou šindelem a ukončenou plechovou makovicí s křížem. Hlavní vstup je zvýrazněn drobnou předsíňkou se sedlovou šindelovou střechou a dveřmi ve vyřezávaném rámu. Loď i presbytář jsou opatřeny deskovým stropem imitujícím valenou klenbu, spáry mezi deskami kryjí lišty. Stěny jsou tvořeny hraněnými plochami trámů, bez deštění a povrchových úprav. Podlaha je dlážděná terazzovou dlažbou. Na západní straně se nachází dřevěná kruchta nesená dvěma pilíři, s parapetem zdobeným plochými kuželkami, otevřená do lodi trojicí segmentových oblouků. Vítězný oblouk mezi lodí a presbytářem je jednoduchý, tvořený trámovou konstrukcí, s rovným překladem. Na evangelijní straně presbytáře se nachází vstup do sakristie s rovným trámovým stropem.