kostel Povýšení sv. Kříže

Orientovaný jednolodní dřevěný roubený kostel s obdélnou lodí a krátkým polygonálním presbytářem. K severní straně lodi přiléhá sakristie s oratoří v patře, před hlavním vstupem je předsíň zastřešená polovalbovou střechou, druhá předsíň uvozuje jižní boční vstup. Nad hlavním vstupem se tyčí nízká jehlancová věž s vysazeným zvonicovým deštěným patrem zakončeným jehlancovou věží s drobnými vikýřky, krytou šindelem. Kostel je opláštěn šindelem, šindelová je rovněž krytina valbových střech, opatřených vikýřky. Vnější stěny členěny dřevěnými jednoduchými pilastry. V úrovni 1. patra obíhá kordonová římsa vyskládaná ze šindelů. Okna osvětlující loď se nacházejí nad kordonovou římsou. Okna jsou obdélná, sdružená, spojená nadokenní stříškou, s ozdobně vyřezávanými rámy a šambránami. Severní stranu lodi osvětluje jedna dvojice oken, jižní stranu dvě, jednoduché okno je na jižní straně presbytáře. Obdobná, ale menší, jsou okna v sakristii a oratoři a také na hudební kruchtě.