měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice. Přízemí, první poschodí a podkroví v mansardě. Střecha mansardová, kanadský šindel. Podloubí tříosé se třemi segmenty oblouků na hranolových sloupech z pískovce. Na podlaze loubí betonové čtvercové menší dlaždice. Segmenty plných oblouků podloubí mají archivoltu zdobenou rustikami. Pásová římsa nad podloubím je plochá, nad ní na nároží rustiky. Čtyři osy oken v průčelí, okna částečně zapuštěná, na výšku, dovnitř otvíravá, dvoukřídlá, každé křídlo tři tabule. Výrazné plastické šambrány s ušima a stoupajícími pásky při okrajích. Parapet oplechovaný, výrazně profilovaný a nad okny vpadlé obdélníky a nad nimi oplechované výrazné nadokenní římsy, přisazené na spíše plochou profilovanou pásovou římsu. Velmi výrazná, historizující, bohatě profilovaná korunní římsa. Fasáda ve dvou odstínech. V mansardě do ulice čtyři osy zděných vikýřů, dva a dva blíže k sobě. Nahoře vikýřů třístupňové korunní římsy a sedlová stříška s trojúhelným štítem. Podloubí má tři pole valené klenby s trojbokými styčnými výsečemi. V čelně pravé ose podloubí jsou nové, jednokřídlé historizující dveře, v horní části prosklené šesti tabulkami. Vstup vyvýšený nad podlahu loubí a jen náhradní. Ve střední ose portálek z pískovce, hladký, jen s páskem při okraji a nahoře po stranách s rovným úsekem před zaoblením na překlad, jinak nahoře dveří rovný. Vnitřní rohy překladu portálku zaobleny. Vstupní dveře jednokřídlé, široké, historizující s kazetou dole a devíti tabulkami v horní části, dveře nové. V čelně levé ose v dřevěném rámu přímo do zdi osazené nové dveře jako replika dveří ve středu a čelně vpravo, dvoukřídlové. Prostřední dveře jsou vstup do kavárny a hotelu. Do ulice Vězeňské je pět os v přízemí s okny zamřížovanými, s novými kovanými mřížemi. Okna rozmístěna nepravidelně, dvoukřídlá, šestitabulková. V prvním poschodí jedno okno, nad vstupem do podloubí, stejné okno jako okna do průčelí, v mansardě dva vikýře jak již popsáno. Na severní stranu do dvorku v přízemí přístavek. V přístavku čtyři osy oken stejných jako na hlavní budově, okna zamřížovaná, a čtyři osy vstupních dveří. Dveře dřevěné, kazetové, s obdélnými nadsvětlíky. Na střeše čtyři vikýře po dvou blíže k sobě. V průčelí přístavku do ulice Na vrchu dvě osy stejných oken jako jinde, okna rovněž zamřížovaná, v hladkých šambránách a dva vikýře. V poschodí čtyři osy stejných oken v nestejné výšce. V mansardě čtyři vikýře stejné jak již popsáno do průčelí. Přístavek ve dvorku je variantou hlavní stavby, ale je jen přízemní s mansardou.