měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na nároží uličky Příčné se zaobleným rohem. Přízemí a tři nadzemní podlaží. Přízemí do hlavní ulice čelně vlevo má zapuštěný vstup do obchodu po stranách s výkladci, dřevěnými, historizujícími s kasetami a profilovanými sloupky. Vstup do domu čelně vpravo, částečně zapuštěný s dveřmi nahoře prosklenými, dvoukřídlými s profilovanou nadedveřní římsou se zubořezem. Průčelí v nadzemních poschodích tříosé. V prvním až třetím poschodí ve střední ose segmentový arkýř se třemi úzkými okny na výšku, zastřešen je plochou stříškou, tvoří balkon přístupný ze třetího patra. Vstup na balkon malými dřevěnými dveřmi v segmentově zaklenuté nice, kolem níž je štuková výzdoba tvořená větvemi s lístky a růžovými květy. Všechna okna na výšku s plochými šambránami, osy oken spojeny hladkými pilastry. V přízemí v úrovni ve výškové úrovně výkladce vrubovaná bosáž. Profilovaná korunní římsa nesená konzolami, ve střední ose segmentově vzedmutá. Střecha sedlová, pokrytá pozinkovým plechem. Do Příčné uličky všechna okna dvojitá, trojdílná, třítabulová. V přízemí omítnutý zděný sokl, nad ním do poloviny výškové úrovně fasáda členěna vodorovnými pásy v omítce. Okna s malým oplechovaným parapetem. V úrovni parapetů v 1. patře jednoduchá přerušovaná římsa. Jednotlivé osy oken propojeny po celé výšce hladkými pásy, z nichž vystupují jednoduché geometrické tvary. V přízemí vstupní dveře, dvoukřídlové, dřevěné, v líci se zdí. Profilovaná korunní římsa.