střední škola

Dvoupatrová budova na kamenné kvádrové podezdívce, přízemí a dvě patra, okapovou stěnou souběžně s ulicí, přilehlý k sousednímu domu čp. 151. Střecha valbová, pokrytá plechem, krov vaznicový. Průčelí do ulice Školní přízemí a dvě patra, přízemí i patra devítiosá. Okna ve všech osách novodobá, dvoudílná, typizovaná. V přízemí kolem oken profilované šambrány. Ve střední ose vstupní dveře, dvoukřídlové, kazetové, novější, s jedním obdélným a jedním půlkruhovým světlíkem nad sebou. Portál vstupu tvoří sdružené pilastry, pískovcové na kvádrových podstavcích, archivolta světlíku lemována čtyřmi pásky. V šíři vstupu ve výškové úrovni přízemí zeď mírně předstupuje a tvoří mělký rizalit. Profilovaná kordonová římsa, oplechovaná, ve střední ose nad ryzalitem přerušená segmentovým frontonem. Okna v 1. patře v profilovaných šambránách, souvislá profilovaná podokenní římsa tvořící parapet, suprafenestra s frontony nesenými konzolkami, frontony střídavě segmentové a trojúhelné, pod frontony mezi konzolkami vystupující dekor obdélného rámování. Okna ve 2. patře rovněž v profilovaných šambránách, souvislá profilovaná podokenní římsa tvořící parapet. Mohutná korunní římsa tvořená deskou a oblounem, pod ní profilace tvořená pásky s oblouny. Štítová stěna směrem k muzeu dvě nadzemní podlaží-přízemí utopeno v terénu. Obě patra pětiosá, okna dvoudílná, typizovaná. Okna v 1. nadzemním podlaží v profilovaných šambránách, bez parapetu, suprafenestra s frontony na konzolkách, střídavě segmentové a trojúhelné, mezi konzolkami vystupující dekor obdélného rámování. Okna ve 2. podlaží ve stejných šambránách. Mohutná korunní římsa se stejnou profilací, navazuje na průčelní římsu. Barva fasády ve dvou odstínech žluté. Zadní průčelí třípatrové, přízemí a dvě patra. Ve střední ose vystupuje čtyřpatrový nověji přistavěný ryzalit. Čelně pravá strana tříosá, okna v hladkých zapuštěných šambránách s deskovými kamennými parapety, jedno z nich vždy menší, vybourané v původních slepých. Čelně levá strana od rizalitu nepravidelně rozmístěná okna v zapuštěných hladkých šambránách s kamennými parapety. Fasáda tohoto průčelí stříkaná, značně omšelá a dožilá. Mohutná korunní římsa tvořená deskou a oblounem, pod ní stejná profilace jako v průčelí.