základní škola

Stavba čp. 304 je součástí většího bloku budov škol. Je na nároží s nárožím pravoúhle ustoupeným od čp. 325, zděná z cihel, kamnenná kvádrová podezdívka. Ustoupené průčelí má v rohu čtyřdílná osmitabulková schodišťová okna, jinak volné zdi. Budova sama má přízemí a dvě nadzemní podlaží. Do ulice Procházkovy jedenáct os v přízemí a v obou poschodích po desíti osách. Všechna okna mají vysazené lizeny-hladké šambrány a deskové parapety, okna na výšku v prvním a druhém poschodí šestidílná, šestitabulová, v přízemí ve čtyřech osách zprava jen čtyřdílná čtyřtabulová. Pásová římsa oddělující první a druhé poschodí je plochá s těžkým plastickým dekorem jednotlivých květů stylizované růže. Korunní římsa jednoduchá, desková, pod ní nad okny se opakují motivy květů. Výrazný portál do ulice Procházkovy předstupuje před zeď a má hluboko zapuštěný vstup s novými prosklenými dvoukřídlými kovovými dveřmi. Zaoblené vnitřní strany portálu jsou profilovány rámováním a plastickými pásy s konkávně prohnutým vyžlabením, na římse portálu heraldický štít. Střecha valbová, pokrytá taškami (prejzy), krov vaznicový. Barva fasády ve dvou odstínech žluté. Ve dvoře vystupuje ve střední ose dvou osý rizalit, okna čtyřdílná, čtyřtabulková. Čelně vlevo vedle rizalitu tři osy, okna čtyřdílná čtyřtabulková. Čelně vpravo rizalitu dvě osy, okna šestidílná, šestitabulková. Fasáda dvora hladká, patra dělena stejnými pásovými římsami jako hlavní průčelí, bez kytek. V okapové stěně rizalitu dvoutabulková obdélná okna na výšku, ve 2. patře dvě taková okna blíže k sobě se sdruženým parapetem. Všechny prostory v interiéru plochostropé. Schodiště dvouramenné, stupně žulové, kamenné dekorativní kubistické zábradlí, chodby s cementovou dlažbou. Budova provozně spojena s čp. 303 a čp. 325.