měšťanský dům

Jedná se o rohový městský patrový dům v centru města. Do ulice Havlíčkovy se se v přízemí otvírají dva oblouky podloubí nesené čtyřhrannými pískovcovými pilíři s patkami a hlavicemi, bez lemování v čelní fasádě. V patře jsou ve čtyřech osách dvoukřídlá dřevěná okna s horní ventilační částí. Kolem oken ploché šambrány, objekt je zakončen profilovanou korunní římsou. Do ulice Na struze je v přízemí jednoduchý obloukově zakončený otvor, dodatečně přistavěný, nad ním se nachází okno. K boční štítové fasádě, původně sedmiosé, byl v roce 1911 přistavěn nižší dvoupatrový objekt se sedlovou střechou tvořící ryzalit. Je zakončen štítem, s pěti okenními osami. Ve dvou středních okenních osách jsou osazena dvoukřídlová okna, v patře dělená do osmi tabulek, ve druhém patře dělená do šestitabulek. Otvor zcela vpravo je zaslepen. Otvor ve 2. patře zcela vpravo je zaslepen s mělkou nikou, v osách po stranách jsou osazena nízká úzká okénka dělená do dvou tabulek, otvor v patře zcela vlevo je zaslepen. Pod všemi okny jsou podokenní římsy. V přízemí zleva zaslepené okno, dvě dvoutabulková okna, v prostřední ose vstupní dveře, zaslepené okno a dvě dvoutabulová okna. Ve štítu ryzalitu je trojúhelníkový větrací otvor, v původním štítu domu malé čtyřtabulkové okno. Fasáda do ulice Na struze je patrová, čtyřosá, s kamenným soklem, šambránami kolem oken a korunní profilovanou římsou. Fasáda celého objektu je barevně zelená, šambrány, římsy a nároží bílé. Střecha objektu je sedlová, krytá plechovými šablonami. Podloubí domu je zaklenuto plackami na obdélníkovém půdorysu, část podloubí splývá se sousedním objektem.