škola

Stavba obdélného půdorysu na kvádrové podezdívce začleněná v městské zástavbě, delší okapovou stěnou souběžně s ulicí, přízemí a dvě patra. Střecha sedlová, nad střední částí zvalbená, pokrytá plechem, krov vaznicový. Průčelí do Školní ulice přízemí i patra jedenáctiosá, okna dvoudílná, nová, typizovaná. Okna v přízemí ve slepých arkádách, archivolty profilované společně se šambránami, půlkruhově zaklenuté, ve vrcholu klenák. Kamenná podezdívka profilovaná páskem simy. Ve střední ose vstupní dveře, zapuštěné do portálu s ostěním z pískovce a s předsazeným řešením na principu edikuly. Ve cviklech je plastické vročení stavby 1890. Vstupní dveře původní, dřevěné s kazetovými profilovanými výplněmi a kanelovanou zaoblenou klapačkou. V segmentu dvoutabulového světlíku nade dveřmi je řezbářsky zdobený půlící sloupek a profilovaná římsa pod ním. Klika nová, kovová, nevhodná. Fasáda přízemí bosovaná, mohutná kordonová římsa, desková se zubořezem. Okna v 1. patře v postranních čtyřech osách místo šambrán hranolové pilastry na kvádrových pilířcích s profilovanými patkami a římsami, mezi pilířky dekor obdélného vystouplého rámování-profilované. Suprafenestra tvoří kladí a trojúhelné frontony. Souvislá podokenní římsa na pilířcích tvoří parapet. Okna ve 2. patře v profilovaných šambránách, suprafenestra tvoří rovná desková římsa se zubořezem, nesená konzolkami, profilovaná podokenní římsa tvořící parapet, nesená konzolkami. Ve středních třech osách zeď předstupuje a tvoří mělký rizalit, v úrovni 1. a 2. patra členěný čtyřmi kanelovanými pilastry s korintskými hlavicemi, ve spodní části dekor rozvilin listů s květy kopretin, vázou a maskaronem ve tvaru ženské hlavy. Kolem oken 1. patra rizalitu místo šambrán hladké polosloupy s ionskými hlavicemi. Suprafenestra s rostlinným vlysem a segmentovými frontony. Polosloupy na hranolových pilířcích s profilovanou patkou a hlavicí, mezi nimi kuželky s akanty. Nad kuželkami a pilířky římsa tvořící podokenní parapet. Okna ve 2. patře rizalitu s profilovanými šambránami, suprafenestra tvoří trojúhelné frontony nesené konzolkami, souvislý podokenní parapet přerušený pilastry, nesený konzolkami, pod ním pás s meandry. Po celé délce zdi mohutná konzolová korunní římsa se zubořezem, konzoly volutové s akanty, mezi nimi nad osami hlavních oken 11 malých čtvercových větracích okének. Ve střeše nad střední osou zděný vikýř se segmentovou stříškou. V zadní okapové stěně vystupuje ve střední části šestiosý rizalit, střední dvě osy rizalitu jiné výškové úrovně než postranní dvě, okna obdélná na výšku, typizovaná. Levá i pravá strana vedle rizalitu čtyřosé, okna rovněž typizovaná, nová, v přízemí ve slepých arkádách. Fasáda hladká, barva světle žlutá. Objekt podsklepen, sklepy klenuty segmentově s pasy.