hrob - Etrichova hrobka

Honosná k jihovýchodu orientovaná hrobka (4, 6 m x 5 m) s pláštěm z pískovcového obkladu. V přední části je velký pískovcový portál, v portále jsou mříže. Po stranách portálu jsou trojité pilastry s hlavicemi, nad nimiž obíhá pískovcová římsa. Konvexkonkávní barokizující štít hrobky je obložen kamenem, v měděné oválné desce je postava s přesýpacími hodinami, kolem oválu rostlinné motivy. Štít je zakončen pískovcovou vázou, nad římsami dvě figury andílků. Dvoukřídlá kovaná mříž o rozměru 300 cm x 180 cm je komponována do oblouku, uprostřed s pilastrovou klapačkou. Dolní část je z obdélníkových motivů s křížem kladenými rostlinami, celá střední část je ze svislých prvků, které se v horní části rozvíjí do bohatých rostlinných motivů s listy. V dolní části jsou žulové schody a sokl. Interiér z boků prosvětlují oválná okna, zasklení z šestihránků zalitých do olova. Střecha je mansardová.