pomník na hrobě z války r. 1866, mohyla setníka Kruchiny se spícím lvem

Čtvercová parcela obklopená kovaným plotem a uprostřed s litinovým pomníkem - mohylou - se spícím lvem. Na čele podstavce šlechtický erb, na ostatních bočních plochách nápisy. Vpravo: Hier ruhet Julius Freyherr Kruchina v. Schwanberg/ k.k. Hauptmann im 16tenJägerbat.Gefallen 27ten Juni 1866 im Gefechte bei Trautenau im 32ten Lebensjahre. Vzadu: Vom selben Batail. sind daselbst noch gefallen Major Eduard Heidel Hauptm. August Hölzer Oberlieut. Elias v. Radič, Richard Feifalik Lieutnt. Franz Ferster. Vlevo: Gewidmet von seiner geftrauernden Gattin Agrippina, geborene v. Joan. Volný překlad: Zde leží Julius svobodný pán Kruchina ze Schwanbergu c.k. setník v 16. praporu myslivců padl 27. června 1866 v bitvě u Trutnova ve 32. roce života. Z téhož praporu jsou k tomu ještě padlí: major Eduard Heidel, setník August Hölzer, nadporučík Elias v. Radič, Richard Feifalik, poručík Franz Ferster. Věnováno od jeho hluboce zarmoucené manželky Agripiny, rozené z Janů. Opraveno Místním spolkem Starý Rokytník 1???