měšťanský dům

Dvoupatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, s výraznou půdní nástavbou. Sedlová střecha pokrytá cementovými šablonami, krov vaznicový. V přízemí se do ulice otvírají tři půlkruhové oblouky loubí, prostřední užší, mírně lomený. Oblouky jsou neseny masivními omítnutými pilíři na čelní stěně s omítnutými paspartami. Ve vrcholu oblouků klenák s achantem. Celé přízemí zdobí pásová rustika v maltě. Obě patra pětiosá, okna třídílná třítabulková, dělená poutcem, s výraznými profilovanými šambránami v maltě. Šambrána v 1. patře ve středu napraží půlkruhově vzedmutá vzhůru, ve vzedmutí je vsazena květová rozeta. Šambrány oken 2. patra vybíhají nad úroveń okna, na segmentovém nadpraží šambrán jsou posazeny segmentové frontony, suprafenestra rovněž s květovými rozetami. Pod okny obou pater vede průběžná profilovaná podokenní římsa, ve 2. patře nesená štukovými maskaronys listovými rozvilinami. Půdní nástavbu odděluje profilovaná římsa, na ní sedí osm malých obdélných okének po dvou blíže k sobě. Výrazná profilovaná desková korunní římsa. Celé průčelí včetně půdní nástavby zdobí pásové a kvádrové rustiky v maltě. Barva fasády slonová kost, architektonické prvky tmavší. Podloubí je zaklenuto valeně s trojbokými výsečemi. V levé a pravé části jsou dřevěné mnohodílný prosklený výkladce se segmentovým nadpražím (nové). Ve střední části podloubí otevřená vstupní chodba vedoucí přízemím celého domu. V přední části je zaklenuta valeně, nad vstupy do obchodů v přední části s trojbokými výsečemi, na stěnách s prosklenými kovovými výkladci. Původně byly dva vstupy zřejmě i ve střední části domu. Zadní část chodby oddělují prosklené dveře. V zadní části je chodba zaklenuta plackami oddělenými pasy. Pravá průčelní i zadní místnost jsou zaklenuty valeně s trojbokými výsečemi, obě prostory jsou provozně spojeny. Levá průčelní místnost je zaklenuta rovněž valeně s trojbokými výsečemi, zadní prostory levé části domu mají plochostropou úpravu. Schodiště do pater je situováno ve středníé části domu, kamenné dvouramenné, původní tyčkové zábradlí. V patře je chodba zaklenuta plackami, ostatní prostory plochostropé. 2. patro celé plochostropé. U vstupu na půdu železné protipožární dveře z 19. století. V přízemí zadního průčelí se nachází vstup do sklepa. Sklep pod zadní částí domu je situován pod jeho levou částí-valeně zaklenutá místnost s kamennou dlažbou. Z této místnosti vede úzká valeně zaklenutá chodba do sklepa položeného pod průčelím zaklenutého rovněž valeně. Přízemí zadního průčelí tříosé, k pravé části přiléhá novodobý přístavek. Vlevo dvě dvojitá čtyřdílná čtyřtabulková okna. Ve střední části dvoukřídlé prosklené dveře s paprskově členěným světlíkem, v hluboko zapuštěné špaletě. Patra obě čtyřosá, okna čtyřdílná čtyřtabulková dělená poutcem, dvojitá, mírně zapuštěná. V půdní nástavbě osm malých obdélných okének po dvou blíže k sobě. Fasáda zadního průčelí hladká bez architektonických prvků, korunní římsu tvoří deska a obloun. Barva zadní fasády pastelově hnědá, šambrány a přízemí tmavší. Zadní přístavek byl zbořen, na jeho místě zelená zahrádka.