měšťanský dům

Dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele obdélného půdorysu, s výraznou půdní nástavbou. Střecha domu sedlová. V přízemí se do náměstí otvírají tři půlkruhové oblouky loubí s profilovanými štukovými archivoltami, nesené kamennými kanelovanými pilíři s přesazenými deskovými kanelovanými hlavicemi. 1. patrotříosé se třemi velkými šestidílnými obdélnými okny - tři horní díly člení trojúhelníky na více tabulek. Pod okny 1. patra výrazná průběžná římsa geometricky prolamovaná. Nad okny průběžná lehce profilovaná nadpražní římsa. 2. patro a půdní nástavba šestiosé. Okna ve 2. patře čtyřdílná čtyřtabulková dělená poutcem, v půdní nástavbě malá obdélná okénka. Okna 2. patra a půdní nástavby jsou situována v průběžných zapuštěných lizénách. Parapety oken 2. patra se štukovými zrcadly s profilovaným orámováním, uprostřed rozeta se lví hlavou, nadpraží těchto oken geometricky prolomeno. Mezi okny 2. patra a okénky půdní nástavby výrazné rozety s andílkem. Průčelí završuje nízký tympanon oddělený profilovanou deskovou římsou. Barva fasády světle žlutá, architektonické prvky bílé. Zadní průčelí ve dvoře hladké, světle zelené barvy. V přízemí zadního průčelí dveře a dvě okna (druhotné), v pětiosých patrech špaletová okna - v 1. patře dvoukřídlá šestitabulková, ve 2. patře čtyřdílná osmitabulková. Okna mírně zapuštěná, bez šambrán, s parapetními deskami. V půdní nástavbě pět čtvercových okének profilovaná korunní římsa. Ve dvoře dům předstupuje před sousední čp. 130, boční stěna předsazení hladká pouze s jedním oknem. Loubí je zaklenuto křížově, tři pole oddělují pasy. V krajních polích loubí dřevěné výkladce s půlkruhovým nadpražím, ve střední části zapuštěný vstup. Středem přízemí vede chodba v přední části zdobená štukovými geometrickými motivy, podlaha teraco proložené mozaikovými vzory. Přední část chodby je zaklenuta valeně s trojbokými výsečemi, zadní část plochostropá. Levá zadní místnost je zaklenutá plackami, levá průčelní místnost valeně s trojbokými výsečemi. Pravá průčelní místnost má rovněž valenou klenbu s trojbokými styčnými výsečemi, pravá plochostropá. Schodiště do patra ve středu dispozice domu, podesta je zaklenuta valeně s trojbokou výsečí. Chodba v patře je klenutá pruskými klenbami. Schodiště osvětluje střešní světlík. U vstupu na půdu železné dveře s pásovým rámem. Sklep pod zadním průčelím, položený kolmo k tomuto průčelí, je valeně klenutý, pod středním traktem na něj navazuje menší, rovněž valeně klenutý.