měšťanský dům

Jedná se o zděný měšťanský dům, který stojí v řadové zástavbě náměstí. Dům stojí na základech gotického domu (původní gotické sklepy), loubí i patro byly před klasicistní přestavbou dřevěné. Fasáda a nynější podoba pocházejí z přestavby v roce 1895. Dům je dvoupatrový, trojosý. Loubí je zaklenuto jedním širokým segmentovým obloukem spočívajícím na dvou kamenných pilířích. Přízemí je od 1. patra odděleno vodorovnou římsou přes celou šířku objektu, nad římsou jsou v osách umístěna tři obdélníková okna zdobená šambránami. 2. patro je odděleno od 1. patra rovněž podokenní římsou, nad níž jsou v osách také tři totožná obdélníková okna se šambránami. Pod okapní římsou jsou umístěna v osách malá okénka.