kostel sv. Petra a Pavla

Jednolodní obdélná stavba, v průčelí předsazená hranolová věž- třípatrová, v průčelí nad hlavním vchodem, který má lomený kamenný portál s dvěma sloupy v úskoku, z nich vedou pruty, vimberk ve vrcholu s kytkou, nad tím rozetové okno, nad korunní římsou ve 2. patře lomené okno s bosáží, nad tím hodiny, trojlist a trojúhelníkový tympanon. Nejvrchnější část (s oknem a hodinami) na všech stranách stejná. Vrchol věže jehlancový s makovicí a křížkem. Po stranách věže do 1. patra šnekové schodiště. Levý bok šestiosý, mezi okny pilíře až po střechu. Třetí osa zprava boční vchod s portálem s jedním prutem a oblounem. Šestá osa- boční kaple se sdruženým lomeným oknem. Nad kaplemi stanová střecha se seříznutými hranami. Závěr pětiboký. Střecha sedlová, plech i na věži, nad závěrem valbová střecha.