městský dům

Třípatrový městský dům na hloubkové parcele obdélůného půdorysu. V interiéru vede v přízemí při levé hraniční zdi domu plochostropá chodba, v pravé části domu se nachází plochostropé místnosti, z nichž je střední zúžena o prostor schodiště. Schodiště do patra situované do středu dispozice domu je kamenné zalomené s původním secesním zábradlím. Schodiště z 1. patra do dalších pater dřevěná tříramenná, osvětlená střešním světlíkem, zábradlí z litinových tyčí. Podlahu chodeb pokrývá teraco a cementová dlažba. Dům je podsklepen, hlavní sklep pod hlavním průčelím valeně zaklenuý, na něj navazuje další místnost zaklenutá rovněž valeně, dále pod zadní trakt pokračuje sklep plochostropý, pod zadním průčelím je zaklenut stájovými klenbami. Schody do sklepa kamenné zalomené. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otevírá široký otvor loubí s rovným nadpražím se zaoblenými kouty, nesený jednoduchými nárožními pilíři. Patra všechna tříosá, okna v 1. a 2. patře třídílná třítabulková dělená poutcem, mírně zapuštěná. Okna jsou situována mezi průběžnými lizénami zdobenými štukovými dekory - v úrovni 1. patra štítky a mřížky, v krajních rozvilina růžového květu. Ve 2. patře mají středové lizény rostlinné rozviliny s kruhovými štítky, krajní zdobí maskarony ženských hlav. Okna mají zapuštěné šambrány, suprafenestra se zapuštěnými zrcadly s výraznými štukovými rozvilinami s květy a profilovanými římsičkami. 3. patro zdobí pás s figurální štukovou výzdobou - čtyři cjlapecké figury s atributy zvířat a předmětů. Okna ve třetím patře jsou čtyřdílná čtyřtabulková se zapuštěnými oblounovými šambránami. Okna mají průběžnou nadpražní římsu, profilovaná korunní římsa. Barva fasády zelená, štukové prvky bílé. Střecha objektu částečně plochá, nad středem domu sedlová, pokrytá šablonami pozinkového plechu. Loubí plochostropé, v pravé části loubí prosklený dřevěný výkladec se vstupem do kavárny, v levé části vstup do domu - nové prosklené dřevěné dveře. Zadní průčelí hladké, barva fasády rovněž zelená. Do výše 1. patra přiléhá k zadnímu průčelí přístavek s bedněným patrem.