chlév se sušárnou

Stavba chléva je omítaná zděná ze smíšeného zdiva. Střecha je sedlová s vikýři, kryta je eternitovou šablonou. Hlavní průčelí, obrácené do dvora, je čtyřosé, zprava 2+2. Téměř čtvercová okna jsou ve špaletě. V patře jsou okna jsou zdobena štukovým páskem zakončeným po stranách oken kruhy. Výplně jsou v patře dvojkřídlé, v každém křídle tři čtvercové tabulky. V přízemí zůstaly v okenních otvorech části dřevěných rámů, místo skleněných tabulek jsou okenní otvory vyplněny pouze zakryté deskou. Dveře jsou ve druhé ose zleva, jednokřídlé dřevěné. Zadní průčelí chléva je hladké. Zděná cihlová omítaná stavba sušárny navazuje na stavbu chléva. Sušárna je postavena kolmo ke stavbě chléva. Je dvoupatrová, střecha je sedlová, krytá eternitovými šablonami. Hlavní průčelí obrácená do dvora je dvouosé. Vstup je v první ose zprava, dveře jsou dvoukřídlé, dřevěné, se světlíkem. Okna jsou ve špaletách, zdobená štukovým páskem. V přízemí je okenní otvor zakryt dřevěnou deskou, v patrech jsou okno dvojkřídlá, každé křídlo o třech tabulkách. Ve štítu jsou další dvě okna, mimo osy, typově stejná jako v přízemí a patře pouze menších rozměrů. Zadní průčelí je bez oken.