kostel Stětí sv. Jana Křtitele

Pětiboký presbytář se sakristií po severní straně, nepatrně širší loď, mohutná západní věž. Opěrné pilíře jednou odstupněné a pultem zastřešené člení presbytáři loď, zde nejsou nikde nakoso postaveny lomená okna, věž barokního vzhledu, výklenky s plastikami, nahoře půlkruhová okna, pilastry, báň, lucerna, cibulka. Západní průčelí člení při nárožích pilastry. V presbytáři je křížová klenba podélná, často doplněna třemi trojpaprsky, napojenými dvěma kratičkými úseky žeber na křížové pole. Žebra jsou prostě vyžlabena, vyrůstají na kružbových konzolách. Na svornících znaky Tuněchodských z Poběžovic. Sanktuář s trojlistým završením. Do sakristie vstupujeme sedlovým okoseným portálkem. Je tu vlastně lomená valená klenba prostoupená uprostřed jedním křížovým polem s žebry vyžlabenými s postranním zploštělým obloukem, svorník s figurálním reliéfem. Vítězný oblouk zalomený okosený, s pateční římskou členěnou ornamentálně. Loď je zaklenuta dvěma obdélnými křížovými poli, vpřed vyrůstají žebra z drobných půloválných přípor, jehlancové konzoly, figurální reliéfy profilovaných svorníků. podvěží je zaklenuto segmentem.