tvrz - tvrziště Rozpakov, archeologické stopy

Přibližně lichoběžníková ostrožna orientovaná zhruba severojižním směrem, na východní straně oddělená od okolního terénu šíjovým příkopem, který je na jižním konci přerušen recentním zásypem vytvářejícím umělý přechod. Na šíjový příkop navazuje hluboká strž, její severní strana přechází ve strmý sráz, který chrání hradní dispozici po celé západní a severní straně. Před příkopem se nacházel val, z něhož se zachoval pouze krátký úsek na jihovýchodě hradní dispozice. Vnitřní zástavba sestávala z dvouprostorové budovy přiložené severovýchodní straně a z další, rovněž dvouprostorové budovy, která se nacházela v jihozápadním rohu. Ještě v 19. století zde byly patrné sklepy a zbytky zdí (ty jsou nyní rozeznatelné pouze sporadicky, v jihozápadní části.