městský dům

Samostatně stojící zděný podsklepený přízemní dům na obdélném půdorysu. Okapovým průčelím orientovaný k místní komunikaci. Ve střední ose mělký rizalit se zaoblenými rohy protažený do podkroví s jednou okenní osou, zakončen trojúhelným štítem. Architektonické články fasád v podobě hlavic pilastrů 1. nadzemního podlaží s vertikálním florálním motivem, vavřínových festonů s horizontálním florálním motivem nad okny téhož podlaží, profilované korunní římsy, pilastrů a korunní římsy u rizalitu v úrovni 2. nadzemního podlaží, včetně soklové části pojednány v sytě červené barvě. Zbylá plocha fasád upravena v barvě starorůžové. Výplně pravoúhlých okenních otvorů 1. nadzemního podlaží s profilovaným poutcem členěny do kříže, štítová okénka rozdělená do šesti tabulek. V mělké nice s půlkruhovým záklenkem, nad pravoúhlým hlavním vstupem do domu, situován namísto skupinové dřevořezby Korunování Panny Marie, zmiňované na původním evidenčním listu, tmavě hnědý kříž. Výplně otvorů dřevěné, opatřené tmavě hnědým nátěrem. Střecha domu sedlová, u štítových stěn s podlomením, s hřebenem rovnoběžným s Křívou ulicí, krytá keramickou dvoudrážkovou taškou. Patro rizalitu rovněž završeno sedlovou střechou s hřebenem kolmým k ulici Křivé, krytou opět keramickou dvoudrážkovou taškou.