stodola u čp. 24

Stodola je součástí usedlosti čp. 24, spojené s postavou Ohnivce z Jiráskova románu Mezi proudy. Leží stranou jádra obce, blíže jejího východního okraje. Poměrně velká roubená stodola obdélníkového půdorysu je provedena z trámů, z nichž některé mají spíše podobu kuláčů nebo jsou okoseny jen mírně. Rovněž zhlaví, která mnohde přesahují, mají přeplátování tvaru rybinového spoje jen hrubě naznačené a tesařsky nedůsledně propracované. Vodorovné spáry mezi jednotlivými vrstvami jsou nevyplněné. Stodola je prolomena dvěmi osami vratových otvorů. Stabilita konstrukce je v nárožích zajišťována diagonálními pásky v obou směrech, stejně tak i konstrukcí vnitřního dělení. Sedlová střecha tradičního sklonu je kryta kosoúhlými azbestocementovými šablonami. Štíty jsou bedněné svisle na sraz.